Dec 15, 2009

Babai & GooD LuCk meL


meL bersiap sedia untuk berangkat pulang ke Taiping terchenta

meL (bukan nama sebenar) is one of my many BFFs. I LOVE her dearly, I do. Dia juga adalah penyimpan mohor besar aku selain Imy. Last July dia dapat offer kerja (trainee management) dengan Sime Darby Group Health Care Division kat Subang Jaya Medical Center as an Accountant Executive/Officer (gila gempak kan?). Tapi last month dia dapat offer dengan Public Bank kat Tanjung Piandang and she take the offer (lagi gempak kan?) ^_^

Aku kenal meL dah lama, sejak zaman diploma. Geng kami 5 orang: Siti, Jihan, Imy, meL & myself. Tahun 2009, kebetulan kami semua ada kat area KL (Jihan kerja kat KL, meL kerja kat Subang, Siti dok kat Klang, and Imy masih belajar di Shah Alam) so selalu la kami hang out sama-sama even tak pernah cukup korum 5 orang, coz ada jelah yang tak dapat join tapi still kami happy bersama. Memori terindah hangout sama-sama masa pergi Engagement Siti & Jalan-jalan Beraya Di Klang


Last picture dengan meL

Ni meL dah kembali ke tanah asal (Perak), aku rasa susah la kami nak hang out sama-sama lagi. Tunggu special occasions la baru meL turun KL kot. Gonna miss u so very much dear..muaahh~

I decided to sent and accompany her to KL Sentral during her last day in KL. Jihan dapat join gak last minit, nasib train meL delay 20minit..hehe

Last but not least, Good Luck with your new career, hope your terus success & friendship forever babe! xoxo~

7 comments:

maiza said...

gila gempak..

emm lepas jauh merantau
akhirnya
sirih akan pulang ke gagang.


p/s : aku je yang lari bidang.
marketers become PA

tuan rumah malas nak login said...

hahaha..jgn kata begitu mai. maaf la kalau ko terasa, aku tak berniat. kerja PA to Dato' pun gempak gak pe..tp due to politics factor, i cant blog about u as the Dato' PA..hehehe ^_^

p/s: so adakah aku akan pulang ke manjung juga? tidak aku mau terus di KL/melaka...huhuhu :)

C-Ha Nasiha said...

wah! gempak nye keje. msg2 da keje bagus2 skang ni. aku masih terkontang kanting study degree yg x abis2 lg. huhu!~ send my regards to mel ok!

p/s: tibe2 aku rindu kn zaman kite kat KPTMB. I miss all those times. :)

syada said...

tu la pasal cHa oii..semua dah kerja, kite je belum kan..kadang2 rasa cam losers gak..hehehe

mysarah said...

alaa...nanti korg pun grad jugak :)
bukan best sgt keje pun.
nnti da keje, korg msti miss nak blajar balik. hehe

maiza said...

u better not..
or else i'll hire u as my "PA" lak!!hehehe

syada said...

mysarah: nak kerja kat company FB bley tak? leh maen FB setiap masa & tak kene marah..hahaha :D

maiza: ops~ hehehe :p