Oct 15, 2009

It's A Boy..!!

~UPDATED: PICTURE OF DEEB AND THE NEW BORN BABY~


CONGRATS DEEB..!!

Remember this
entry? Well Deeb has officially deliver a baby boy yesterday (12th October 2009) at 9.52 am in Kelantan if I'm not mistaken (Deeb is a Kelantanese if some of you has forget).

Picture and name of the new born baby, I still donno yet. Have to wait khabar berita from Farrah Shahirah since she's the only person who keeps in touch with Deeb..hehe :)

nama masih belum tahu, maaf.. :(

A quick info for whom dosen't know or have no idea what's have been happening to Deeb after her departure to nursing colleage:

1. She went into nursing under the government at Seremban for 3 years
2. She got posting at HKL
3. She got married on December 2008
4. Her hubby is a MA which is also her senior at Seremban
5. She is now based in Kuantan, followed her hubby that has been transfered there somewhere in July if I'm not mistaken

Sekian saya Syada Yunus melaporan untuk Buletin Bangi ;)

p/s: Ini entry khas untuk Deeb, jadi jangan tanya tentang saya, jodoh saya masih belum tiba, masih merantau entah dimana, saya pun tak kisah nak cari, mengapa pula anda kisah sangat tentang jodoh saya?? Biarlah kawan-kawan saya seorang demi seorang naik pelamin, or mengikat tali pertunangan, or even dah ada yang menjadi ibu bapa, its their life, they choose to settle down at a young age, jadi mengapa menjadikan pilihan mereka sebagai penanda aras untuk settle down juga? Pilihan dan situasi mereka tidak semestinya sama dengan kita, bukan? Jangan coba mengukur baju di badan orang lain.. :)

10 comments:

C-Ha Nasiha said...

best nye!
sorg drp kwn kite da ada bby..
aku rasa die bdk kptm 1st yg dpt bby kn??
ala beb! standard arr tuh klau org tnya..
since umo kite pun makin meningkat, kwn2 lain da ada yg kawin, tunang, mest la org tanya..huhu~
aku lg sakit ble sedara mara aku tnya psl aku..
huh!~ bg la abg aku kawin dlu baru aku..
im not ready yet.. :)

syada said...

em, agaknya la cHa, aku kurang pasti untuk rekod "1st batch kite yg jadi parent"..nanti aku tanye tuan haji..eh,eh apa nama pengarah kolej kita? lupa daa.. :p

mysarah said...

syad.. nanti da dpt gmbr baby, post here ok :) nak tgk!

sukanya tgk kwn2 kite sume da happy, ada anak, kahwin, and yg single mingle kan? bila lagi nk buat reunion? :D hehe

syada said...

ok dear..once dah dapat dari farra i terus update k..
i think reunion anytime leh buat, juz need commitment from others la..

C-Ha Nasiha said...

ya! i think kite ptt wat reunion..
da lama sgt x jmpe ni..rindu gle ngan mmbr2 sume..
aku rasa ko ptt organiza reunion tuh..ya beb! :)

p/s: aku sndiri lupe sape nama pengarah kolej kite tuh..ahaks! :)

syada said...

hah, aku yg kene organize?? ko jgn memain cHa..penat la aku, reunion sekolah rendah aku nak handle, reunion kptm aku pun kene handle gak..oh,tak mampu den..tidakk..
korang reunion time konvo uitm jelah..sape konvo, serang reramai..amcam? tak pun tunggu je sesiapa kawen..

mysarah said...

konvo lain2 hari.. susah laa..
organize la syad! ngeee :D

oit korg ni! nama pengarah, tuan haji ghozali lamijan la!! igt x? huhu

syada said...

iye cik yaya, nanti 1 organize ye..after my VIVA..u jgn xdtg plak nanti..i dush-dush u nanti..hahaha :D

i only remember ramli jawi je dear..hahaha ;p

C-Ha Nasiha said...

ahaha..
yeah! ramli jawi dihati..
ghozali lamijan x..
ekekeke..

ala syad! organize la..klu aku organiza sure x jd..ehhehe..
nk tggu kawin, lmbt la syad..
konvo plak msg2 lain hari..
ssah gak..

syada said...

ah, pandai la korang kan..
konvo hari lain2 la..
kawen lambat lagi la..
macam pakat je korang ni kan..
bijak2x..

hmm, maybe i should do a degree in event management instead of hures..hohoho ;p