Sep 17, 2009

My Favourite Raya Song

Auto-publish Entry :)

Raya datang lagi. Kat office aku baru Ramadhan pertama (eh,1st Ramadhan coti la..) I mean Ramadhan ketiga dah ada orang pasang lagu raya, sungguh sangap..hahaha~

Pasang lagu raya awal-awal tak feel la, betol tak? Paling tangkap syahdu bila main lagu raya masa minggu terakhir Ramadhan, baru tangkap leleh.. :)

Personally aku suka semua lagu-lagu raya yang dinyanyikan oleh penyanyi evergreen, lagu-lagu baru ni ntah apa-apa sikit la, kalau best pun lagu DSN la, of cos!

Tapi dalam banyak-banyak lagu raya evergreen tu, aku paling suka 2 lagu ni, 1 lagu gumbira riang ria hari raya, 1 lagi lagu sedey + syahdu. Memang best la weh, terbaek dari FarmVille! ops~ :p


Azlina Aziz - Indahnya Beraya di Desa

Wahai perantau-perantau di kota
Pulanglah ke desa berhari raya
Ayah serta bonda amat mengharapkan
Kepulangan mu di hari bahagia

Dalam kerinduan ayah dan bonda
Segala juadah disediakan
Mengharap pulangnya anak yang tersayang
Usah hampakan hati orang tua

Indahnya beraya di desa
Kaya dan miskin sama meraikan
Mengikut kemampuan diri-sendiri
Bergembira

Kunjung-mengunjung wajib amalkan
Bertukar juadah tanda berjiran
Sebuah desa bagaikan bersaudara
Oh seronoknya

Teruskan amalan desa di kota
Kunjungi jiran di hari raya
Kesibukan kerja bukannya alasan
Kita beraya selama sebulan


Anuar Zain - Bersabarlah Sayang (originally sung by Sanisah Huri)

Semua insan sedang gembira
Di hari ini sayang
Hari yang mulia
Marilah bersama berhari raya
Hilangkan duka

Lupakan saja kisah yang lalu
Gantikan cerita baru
Agar hatimu waspada selalu
Jangan kau kesalkan
Jangan engkau tangiskan

Pada mereka yang tak mengerti
Menuduh dirimu
Di jurang kesalahan saja
Ku tak sampai hati
Biarkan engkau sendiri

Tetapi diriku dan juga temanmu
Yang tahu kisah derita
Dan luka di dada, hanya kuharapkan
Kau harus bersabar
Dan bertenang selalu

2 comments:

faruq's_studio.com said...

alamak....same laa minat lagu yg pertame tu..indahnya beraya didesa..huhu....slamat hari raya..

syada said...

selamat hari raya to u too :)