Jun 3, 2009

Angels Brought Me Here


Oh aku adalah sangat bertuah dapat ber"praktikal" disini. Bos yang sangat baik + sporting! Bajet nak jalan-jalan kat Pertama Kompleks masa lunch hour nanti dengan seorang lagi rakan praktikal (Amy), tapi tiba-tiba bos ajak join dia ke Maju Junction sebab dia nak bayar bill di Maxis. Baiknya bos aku nih, sampai dia pun ikut kitorang skali jalan-jalan cuci mata. Sebab Amy tuh bukan orang sini, so bos nak tunjuk la tempat-tempat menarik sekitar ofis. Dan paling menarik sekali everytime selisih dengan kenalan bos, dia akan introduce kitorang sekali as practical student dia. Pada aku, dia tak malu nak jalan-jalan dengan pekerja dia. Rileks je. Sembang dengan kitorang pun sempoi je. Bagus betol-lah, i loike!!

Dan paling best bilamana aku dah bajet praktikal kat sini tak akan dapat elaun, yelah ofis kerajaan kan..dan aku pun tak kisah, yang penting pengalaman. Tapi pankreas aku sekali lagi terkinja-kinja keseronokan bila bos cakap kami berdua akan diberi elaun every month sebagai penghargaan. Wah, inilah yang dikatakan rezeki terpijak & aku tadah seluas-luas tapak tangan.. :)

Jumlahnya? Erm, tak perlulah tau. Tidak-lah sebanyak mereka yang ber"praktikal" di private/corporate companies, tapi boleh-lah kalau nak guna bagi menampung harga tiket Konsert AZ kan..muahahaha :D

Esok, kami berdua dah bajet nak ke SOGO pula..hohohoho :p

2 comments:

[b][y][t][i][e] said...

wahh..bgs..bgs..kite berdua dpt bos yg sgt best!hahaa

alhamdulillah..ok la tu dpt elaun knnn...bytie dpt pn bkn byk..hehe

syada said...

bytie; tuah badan kan,sape tau..untung kita..ish, rm300 byk gk beb..lepas tiket AZ tuh..wakakakaka :P