Nov 18, 2009

Dengan Kuasa Bulan, Datanglah~


Ok, siapa yang tak gila pasal The Twilight Saga ni, aku tak tau la nak cakap apa kan? Samada korang dok kat Somalia atau korang gay. Fullstop! :p

Umum mengetahui kot The Twilight Sequal: New Moon akan dimainkan di layar perak pada 20hb ni. Tapi sedikit sedih la coz kat Malaysia ni hanya akan release pada 26hb, lewat 6 hari tu beb! Ok, bukan aku tak boleh sabar, (aku baru je terjebak dengan Twilight ni 2 hari before Raya hari tu kot, lewat hampir setahun kot..) tapi aku takut aku tak tahan tengok status FB kawan-kawan aku nanti. Aku ada ramai kawan minah saleh kat FB tu sebab aku kaki games kat FB so aku add dorang just on that purpose jelah..eh, napa aku susah-susah nak explain kat korang plak fungsi minah-minah saleh tuh? hahaha :D

Tapi paling penting aku memang ada seorang kawan yang dok belajar kat UK nun yang siap gitau aku lagi dia dah book tiket New Moon dan akan meng"spoiler"kan cerita tu kat aku nanti..hampagas betul Zatil ni tau..huhu

• China – TBD
• Hong Kong – December 17, 2009
• India – TBD
• Indonesia – November 21, 2009
• Japan – November 28, 2009
• Malaysia – November 26, 2009
• Philippines – November 20, 2009
• Singapore – December 3, 2009
• South Korea – December 3, 2009
• Taiwan – December 4, 2009
• Thailand – November 20, 2009
• Vietnam – November 27, 2009

*TBD = to be determined

Ok, ini release date yang kat Asia. So perlukah aku beli tiket flight ke Filipina ataupun ke sempadan Siam 20hb ni? 2 negara yang very tak stable ni pun boleh dapat date yang sama dengan international, tapi Malaysia tak mampu? Ok la, kita lebih better dari Singapore yang bulan 12 baru dapat tengok, lagi kecian kan? Oh aku tau aku kijam..hahaha


New Moon Movie and Twilight Movie

6 comments:

emMJay said...

akak pon xsabar nak tgk Twilight Sequel: New Moon ni nti...
lg2 plak ader dakota fanning tu, ape watak die pegang ekk??

syada said...

DF pegang watak Jane kalau tak silap, vampire ahli volturi..dah besar kan dia..rasa cam kecik comel lote je lagi..hehehe ^_^

mysarah said...

thanks for the info! hampir lupa twilight da nak kuar..
kuat bekerja la katakan :P haha

maiza said...

a what?
TwilightGuide?
again i'm left behind!!

syada said...

mysarah: hehehe..good thing la tu..meaning u dedicated dgn kerja you..so marks your calender/organizar on this 26th Nov coz i can sure you the cinema's gonna be a full house.. ^_^

maiza: kan? aku pun baru tau beb..twimalaysian tu pun aku baru tau..oh, kite sama2 tertinggal..tp ni masih sempat catch up ni..dun worry.. ^_^

jeffry azizi jaafar said...

hati2 kalau nak masuk siam..skg zaman perang..silap ari bulan hg masuk depa kasi senapang sorg satu. :)