May 1, 2009

Masih Belum Merdeka

Yeay! Aku sudah habis final exam. Tidak perlu lagi berpeluh ketiak membaca & menghafal nota-nota yang mampu membuatkan aku ketiduran semasa study..huhu

Tapi itu bukan bermakna aku sudah boleh goyang kaki. Ada lagi 1 pekara penting yang perlu aku selesaikan sebelum 1 Jun nih. Misi utama Mei ini ialah:

Mencari Tempat Praktikal di Sekitar KL

Aku dah try kat PNB, malang sekali tiada respon. Mungkin sebab gawat, tak ramai yang berminat nak ambil student praktikal sebab masih ramai student belum dapat tempat praktikal, koordinator LI pun pening kelapa dengan masalah ni.

Jadi aku menyeru kepada sesiapa yang baik hati, silalah ambil aku sebagai pelajar praktikal di tempat kerja anda, hanya untuk 20 minggu sahaja bermula 1 Jun ini. Aku tidak mengharapakn apa-apa balasan, cuma gaji/elaun minimum RM300 sebulan (aku nak kene bayar duit makan dan minyak kereta juga, bukan? Sila jangan salah faham aku demand..hohoho). Untuk pengetahuan umum, aku student Human Resources (sumber manusia), jadi sila pastikan syarikat anda berkapasiti pekerja sekurang-kurangnya 50 orang. Sekian berita hari ini. :)

Mintak tolong sebarkan kepada rakan-rakan yang berkerja ya..

Tolong menolong sesama kita, sharing is caring. You share, i care..hoho :p

4 comments:

[b][y][t][i][e] said...

bestnyee org tu dh bais paper..hoho

amacam SM smlm?cm ok jerk..hmm

mizz feeqa said...

oit beb...dh abs ek final...huhu..pasni leh la bukak campaign..um...kte kt kl kurang tau la beb..nk..kt klia..de..bt u jauh...btw...gud luck beb..smge dpt tmpt tuk ber L.I...n...gud luck wat REPORT..wawawa...jgn wt last2 minit....ingt!!!

C-Ha Nasiha said...

beb! aku da tnya kat mmbr aku yg keje kat mardi tuh..
die kata ko kena anta application nk praktikal..
tp nnt die try tnye kot2 ader org leh tlg..
ko try la anta application tu syad..
:P

C-Ha Nasiha said...

ye syad..
nnt aku tnya if der email ke x..