May 30, 2008

arini g spital

Hari ini ayah ada appointment kat PPUM, nak kene buat CT scan. Kan hari tu ayah operation something kt perut, so doktor suspect cancer. So nak confrimkan whether cancer ke tidak, kene lah buat procedure ni. Then kalau tak silap pendengaran aku, minggu depan ayah dah start kene buat kimoterapi.
Hmm,macam tak percaya je bila aku dengar mak cakap yang sakit ayah tuh cancer. Ingatkan ketumbuhan biase je, dah buang dah kira ok lah kan, rupa-rupanya.. Yelah, aku mane minat sains, medical term lagilah tak fimiliar walau aku suka tengok Grey's Anatomy..huhu =p
Aku memang susah nak percayalah, selalu ni tengok kat TV je, suddenly it happend to my family, even worst my dearest dad! But im still hoping it wasn't cancer. *crossing my finger*
Lepas habis urusan kat PPUM, kita orang pergi cari makan. Ayah lapar! Kesian ayah, kene puasa 1 hari. Appointment pukul 2, pukul 12 dah gerak pergi PPUM, pukul 3 lebih baru selesai. Keluar je dari bilik scan, terus menonong pergi car park..hehe =p
Ayah teringin makan mcD. So kita orang decide pergi mcD cheras sebab nanti ayah nak shopping barang daput kat tesco extra kat cheras tuh. Dulu kat situ makro. Dulu ayah suka pergi giant cheras tuh, tapi sejak tesco nih dah buka, asyik ke sane je kata mak. Ayah cakap lg murah. Ntah le,aku rase same je giant ke, tesco ke, carefour ke..huhu =p
Selalu kalau beli barang bulanan dapur nih, mesti beli barang nak buat spegeti sekali. Tapi tadi tiba-tiba je ayah cakap nak tukar style. So hari ni menu makan malam kami ialah steak! Wah,best-best! =)
Tapi sorry lah kawan-kawan, lupa lak nk tangkap gambau bagi korang jelez..hehe =p
p/s: td hujan,skg sy sudah deman.padahal g spital..sgt klise kn?hehe =p

1 comments:

diya said...

uihhh. ayah syada kene cancer? erk, harap nya tak masuk fasa kritikal lagik. huhu.

p/s-still demam agi ke syada? ;)