Dec 12, 2007

Susah gak yer..

Hmm, ingat tadi nak tukar layout. Yelah, nemo dah tukar. Taiko pun cakap nak tukar. Tibe-tibe rase cam nak tukar gak..hehe =p

Tapi bukan nak tukar the whole thing ler. Ingat nak jadikan 3 column, nak tambah lagi 1 sidebar kt belah kanan tuh. Tak pun nak naikkan sidebar yg kat bawah tuh dok kat atas. Then ingat nak lebarkan lagi posting area. Tapi tak tau nak wat cmner kan? So baik le tak payah di godey-godey, kang dari nak jadi cantik terus tak jadi, padan muka aku..hahaha =D

So gie le 'jenjalan', kot le dah de template yang berkenan di hati di luar 'sane'. Tapi susah le nak carik kaler hijau. 3 column yang sebelah menyebelah plak tuh. Memang le tak banyak pilihan. Then de jumpe 1 tuh. Kat template panic kalo tak silap. Tapi de le sikit-sikit features dia yang teman tak berape nak berkenan sangat. So ingat nak edit sendiri le. Pergh, susah gak ek?! Berpeluh aku meng'edit' menatang tuh. Tensen tok sah cakap ler. Tapi siap gak akhirnye.

Cume de 2, 3 bende sikit lagi nak edit. Lagipun bile dah edit tuh, dia nak/terpakse delate 'isi-isi' yang dah de dalam sidebar syada nih. Memang camtuh ek? Sape de cara supaya dia tak delate menatang tuh sumer. Yelah, maleh le plak nak 'insatall' yang baru. Kalau dapat copy-paste kat [edit html] tuh kan sonang. Kalau kt [page element] tuh yang bercinta tuh. So sape de cara yang best untuk settle kan problem nih? Takpun sape de jumpe layout yang di idam-idam kan syada? Sila lah tinggalkan tomen yer.. Sekian terima kasih =)

2 comments:

aria ayumi said...

huhu. nak men ngan coding kene byk bersabar. err... sowi ah. diya tak bape reti sgt psl soklan yg syada tanya tu. try tanya pd yg pakar :D

Maitawau said...

heheh,,cam tu ker,,ok laa,,sbelom ko upload template baru tu,,ambik dlu widget HTML1 KE HTML2 kat dalam template lama tu,,expand dlu ler..kalo tak reti gaks..isi kandungan dlam sidebar tu,,awak copy simpan kat notepad dulu,,save kat desktop ker satu persatu,,jan lupa bagi nama notepad tu,,nanti senang tinggal paste kat sidebar kelak...end than,,kalo x reti gak..cuba edited template dengan panduan saye kat blog,mudah ler faham tue..ato tinggalkan pesan jer kat saye...ekekekk..THANKS AA,FOR (T????),BUT BLOM SEMPAT NIE...BZ LAGIK....