Dec 27, 2007

Maaf =(

Erk.. Segan plak bile nemo tegur kat [kapet hijau] tuh.. "nape xde apdet nih?"..huhu. Ye, blog nih agak-agak bersawang gak le sejak balik raye rabu arituh. Dah hampir seminggu dah. Semalam baru balik. Jadi catch-up dulu entri member bloggers, especially blog red diva, haruslah kan..hehe =)

Hmm, nak merapu sal ape ek? =p

Well, raye haji arituh balik Jasin (sape org melaka,angkat kaki.. Boley kite raye sesame tahun depan..ekekeke =D). Kalau raye haji yg lepas mak & ayah de buatkan korban untuk syada & abang, kali nih takde. Mak cakap bajet tarak..huhu =p. Ala, lagipun syada tak kisah pun. Eh, bukan taknak menjalankan kewajipan tapi maksud syada, tak best le korban tapi bukan kite yang "berkorban" kan? Biarlah bile syada dah berkemampuan, baru terasa nikmat & erti korban tuh sendiri kan? Tapi atok& wan syada tetiap tahun wat korban. Tahun nih, maybe sebab que panjang/ramai, so dorang dapat wat korban mase last day (12hb,sabtu). Nie kali kedua syada tengok orang sembelih lembu depan mata. Nak amik gambo, tapi takut nanti orang kampung pelik lak kan? Nanti nampak cam poyo gak pun de..hehehe =p. Lagipun sibuk le tolong mane yang patut. Tak tau le tempat korang camner, tapi arituh de 5 ekor lembu "tumbang". Kebiasaannya orang laki lah yang "mengerjakan" lembu-lembu tuh semua, then nanti dorang hantar sket, especially tulang kt "dapur", so ktorg org pompuan nih nanti akan wat sup tulang & de makan-makan sket. So nanti org laki-laki tuh boley le makan pas dh penat keje. Kire cam mini kenduri gitew,boley? hehehe =D. Lagipun, area umah atok syada tuh sumer sedara mara syada,yang terlibat pun sumer sedara mara ktorg gak. Ala-ala mini gathering pun de gak. Yelah, sape yg tak balik mase raye pose arituh, balik mase raye haji kan? Tapi memang best ler. Tapi majority nyer syada tak bape kenal. Ai, ni lah masalah anak muda/remaja yg membesar kt bandor atau jauh dari kampung. Sedara yg dekat-dekat je syada kenal. Kalau dah jauh tuh, harap maaf ler..huhu =)

Abang syada plak tak dapat cuti. Yelah, baru keje kan? So "keje" dia pegi balik kL-melaka jelah arituh. Rabu malam sampai kampung, kamis malam balik kL lik cz jumat keje. Then sabtu pas keje balik jasin lik cz atok de wt korban. Ahad malam balik kL lik. Nasib Christmas arituh dia tak balik..huhu. Lagipun selase tuh ktorg dh nk balik kL. Jumat nanti balik sane lik cz syada nk daftar sem baru kt uitm tuh. Seminggu nih kami "cuci" hiway kL-melaka jelah..hahahah =D.

Em,sambung esok le entri nih..ngantok sgt dh..sangat tak larat..maaf =(

1 comments:

Lily.Lulu. said...

hye sayda ...
take care k

:)