Nov 30, 2009

Hastaga!

~Backdated Entry~

OK, aku mohon maaf sangat-sangat sebab lambat story telling pasal Program Hasta La Vista aku hari tu. Busy dengan final report project paper maa..ni baru free sket, sket je..muahaha :p

Program 3 hari 2 malam bermula 4hb hingga 6hb November. Seramai 72 pelajar BM223 - BBA (hons) Human Resources Management UiTM Shah Alam menghadirkan diri. Aku dengar cerita ada gak yang tak hadir. Entah la atas sebab musabab ape. Seingat aku program ni WAJIB untuk semua budak HuRes, kalau tak, tak boley konvo sey..


Ni group jungle trekking saya ^_^

Day 1: 4th November 2009
Bertolak dari Seroja/UiTM tepat jam 2.45 ptg
Sampai Tanjung Tuan, Port Dickson untuk jungle trekking
Orang Jabatan Perhilitan Melaka datang guide kitorang
Selesai & bertolak ke Motel jam 7 malam (if not mistaken)

Sampai Shah Beach Motel, Tanjung Kling Melaka
Lebih kurang jam 8.30 malam
Gila lapor, turun bas terus serbu tempat makan
Gila burok perangai sey.. :p
Malam takde aktiviti, tido sebab penat gile sey..


BM 223 UiTM SA Batch ke-33 + Coordinator Program (Dr.B) + Coordinator Practicum (Dr.ARAR) + Encik Abu + Mejer (kacak yang amat dowh~)

Day 2: 5th November 2009
Solat Subuh berjemaah tapi tak sampai 10 orang je yang ada
(aku turun OK, surau depan bilik je.. ^_^)
Aktiviti senamrobik + chicken dance + poco-poco
Aktiviti sukaneka, aku masuk tarik tali tapi kalah dengan group Nico
Jatuh tergolek, siap ada parut lagi kat lengan kiri aku, kenangan sey..
Maaf takde gambar, aku terlalu seronok berjimba dan muka aku sumpah buruk giler dowh~



Petang ada seminar/ceramah
Speaker 1 & 2 sangat sempoi + kelakar + sporting + tak kedekut ilmu HRM
Malam ada Dinner/BBQ
Makanan dia sumpah sedap giler
Persembahan student yang entah apa-apa tapi kelakar ^_^
Student perempuan yang melaram tak ingat dunia.. :p
Lecture + Speaker karaoke, sangat sporting sey..


Ni roommates aku (ayu-wina-ala)

Day 3: 6th November 2009
Holiday is over, its time to go home!
Ada sesi memori + kenangan selama dengan BM 223
Sesi berpelukkan + bermaafan + bersalaman
Nyanyi lagu Season In The Sun ramai-ramai
Sedey sedey dan sedey..sob sob sob (T_T)
Bertolak balik ke UiTM jam 2.30 ptg
Sampai Seroja/UiTM jam 5 ptg
Amy tolong pick up (TQVM dear)

Itulah sedikit sebanyak coretan Hasta La Vista aku. Mula-mula ingat tak best sebab bukan batch aku tapi aku silap coz dorang sangat baek + sporting + sempoi.. ^_^

p/s: Kurang pasti word yang sebetolnya ialah "asta" atau "hasta"...

3 comments:

mizz feeqa said...

bestnyer g bercuti..heheh

maiza said...

tang makanan tu aku tak boleh bla..
serius tergoda.
it must be fun kan surrounding wif frend . u'll miss that moment. SERIOUSLY I'M TELLING U.

syada said...

feeqa: best gak la beb..nanti kite plan tuk geng2 kite semua, ok? ^_^

maiza: hahaha..aku kan kuat makan.. :p
fun jugak even dorg bukan geng aku..dorg terima aku seadaanya..itu yg best! :)
beb,nape? u sounds deep..somethings happen?tell me ok...