Dec 10, 2007

se7en

Aku telah di tag oleh kiyo. Aku dah lame tak singgah blog dia, dia lak tak kabo. Cam nyesal pun de gak nih..huhu,juz kidding..=p

Ni 1st time aku kne tag. Selalunyer bace kat blog orang je, sekali kene sejibik. Ha,hamek ko! Padan muka aku kan? kuikuikui =p

Tapi menatang ape 'tag' nih ek? Aku pun tak tau. Yelah, 1st time kene. *err,cam sejenis penyakit lak kn?huhu =p

Nasib mase g jenjalan kt apiz, dia ade kabor camner & menatang apekah tag itew. So here goes;

7 fakta pelik pasal diri aku


1. Name penuh aku siti syuhada bt mohd yunus. Tapi aku tak suka mention name 'siti' bile kenalkan diri. Aku selalu cakap syuhada yunus je. *sampai ade diantara kawan-kawan aku yang tak tau name aku ade siti, dorang ingat nur/nurul. Nape? Coz aku rase name siti tuh cam name kampung =p. Lagipun name mak aku pun siti gak; siti hajar dan siti tuh name panggilan dia. Coz penah terjadi kisah bila mana adelah sorang kawan aku nih tepon aku gune tepon umah & mention nak cakap dengan siti, so aku passing le kat mak aku, then mak aku passing lak kt aku. Kawan aku pun satu bengong cerdik, takkan tak kenal suara aku yang lemak merdu bak buluh perindu tuh kan?huhu =p

2. Suka sangat dengan no. 13 & 7 or combination of them. Sebab pe? My bday lor..=)

3. Aku suke kumpul barang-barang yang orang tak kumpul.Cth; kotak peum-peum silky girl sweetheart yg warna pink tuh, aku simpan. Dah de 3 kalau tak silap. Kotak colgate propolis pun aku simpan. Tapi sekarang dah tak guna colgate dah, gune safi lak. Coz ayah cakap de geletin babi yang lebih baik. Gunakan tanpa was-was..hahaha =D

4. Suke gak kumpul wrappers especially a.e.i.o.u studio nyer brand. Dah de dekat 5-10 kot. De yang aku simpan, tak gune. De yang aku gune balut kotak-kotak kosong. Kire aku nih kretip gak ler..huhu =p

5. Suke bace komik gempak, utopia, hype & starz walaupun dah besar gajah panjang. Dan aku gak collect komik nih, di simpan cantik & tersusun dalam almari buku kat bilik aku. Hampir setiap issue yer. Tak penah missed. Kalau de pun 1,2 jerk. Tapi start 2005 aku dah tak kumpul. Juz beli bile mengidam jerk.

6. Sangat suke makan tomyam. Gie kedai makan kat mane lah pun, ni mesti menu aku. Member sumer dah tau, aku memang muke tomyam. Kalau tak pekena kuey teow tomyam, aku juz oder nasi putih kosong + tomyam. Nanti aku bubuh le nasi tuh dalam mangkuk tomyam. Jadi le nasi tomyam..huhu =) *windu lak tomyam kedai umi kat bangi depan kptmB tuh..huhu

7. Aku tak boley tido kalau de lampu/cahaya. Masti betol-betol gelap gulita. Dan gak sunyi sepi. Kalau de cahaya/bunyi sikit pun aku dah terjaga. Tanye le rumate aku. Bunyi buka pintu pun aku dah toleh, apetah lagi kalau bunyi henset berlagu riang untuk mesej/alarm. Mesti celik punyer ler.

erk! Dah cukup 7 dah? Tak sedar lak dah merapu panjang lebor. Nih aku bagi extravaganza sket. Tapi rata-ratanye sumer orang dah tau kot pasal nih. Tapi takpe, nak mention gak. *blog aku, sukati nek long aku le kan?ekekekeke =p

~ PALING MINAT & SUKA SANGAT2 kat ANUAR ZAIN. Aku rase yakin dia antara penyanyi yang betul-betul & amat berbakat. Dia nyanyi ade feel tau. Bukan sekadar nyanyi gitew-gitew. Dia bersungguh. Nampak keikhlasan dia bile dia perform. Boley cair beb! huhu =). Biarlah orang nak kate ape pun, dia tetap menjadi poo-jaan hatiku..huhu =). Go AZ gogogo

So, pasni nak tag sape ek? Err, wajib tag orang lain ker? Cian lak kat dorang nanti. *cewah,baik le plak =p. Tag jelah kan? Mari kite tengok sape yang kene..huhu =)

1. diya
2. seha
6. SV

*maaf kerana telah meng'tag'kan kamu semua
=(

5 comments:

eTomyam said...

uuhu, die suke tomyam ye,...check tomyam kat sini, best http://thebolehblog.blogspot.com/2007/12/when-you-have-to-say-good-bye.html

e m m j a y said...

ermm..nti sis buat tp skg quite bz la..so tungguuuuuuuu..anyway, thks 4 ur comment about my blog..

pu3nemo said...

lor nape lak nk mintak maaf.. pastu wayt icons sedey la.. kelakar.. =p nti aku wat k..

aria ayumi said...

eheh. no worries syada. nnt diya jwb yek ;)

apiz said...

hehe..cian syada kne tag :P