Dec 2, 2007

balik kampung

Tadi balik kampung Jasin jap. Tergempar. Tibe-tibe jerk. Ayah cakap windu kat Wan (mak dia le merangkap nenek syada). Terkocoh-kocoh le aku nih menyiapkan diri. Sudahnyer kul 11 gak gerak. Sampai je Melaka, gie makan dulu kt restoren fav ayah kt bukit katil tuh. Teringin kari kepala ikan gamaknyer. Idok le sedor diri tuh sakit gigi. Udah 3 hari makan bubur. Ater nguyah gune sebelah gigi jelah. Tapi nambah nasi tamabh separuh. Dasat kan ayah syada. Kalo demam idok le upe demam. Makan laju jugak,ahaks =D

Sampai je kampung, udah le terjadi citer misteri nusantara. Bukan pe, nenek syada nih sejak 2 minggu pas raye arituh dah lain macam. Ingat dah "time" dia cz before nih nyanyuk dia makin menjadi-jadi. Ghupe nyer udah kene "sampuk". Dah bawak berubat pun tak mau gak. Baik nyer kejap-kejap jerk. Nanti jadi balik. Sementara parents syada catch-up story mory dengan mak lang syada, baik le aku melayankan si amir najmuddin yg sgt comey itew. Ei, geram bebenor tengok pipi dia. Belum masuk keletah/perangai dia lagi. Cerdik je ghupe. Nanti le upload gambor dia. Maleh nak cucuk kabel. Ingat takde entry arituh. Lupe plak kat si kecik tuh..=p

Akhirnyer, semua sepakat bawak dia & atok g umah mak su kt semenyih. Lagipun khamis nih family mak lang & mak ndak nak datang kL, shopping. Maybe dia perlu jauh dari rumah dia kot. Well, kite tunggu & lihat. Semoga dia cepat sehat =)


amir yg sgt comey. dia dah gemok lah..huhu =)

4 comments:

queserasera said...

dah tgk smlm, ada gak muka saya nyelit², huhu.. maluu.. tp lagu x clear, tu yg letak clip yg statik tu, hehehe.. nway, thanks. :)

pu3nemo said...

kamu ni org perak ker??

mystarhill said...

comelnye baby!!!

mrs syadAZ said...

to quaserasera:
~ala,shy2 cat le pulak ek?huhu. tp jgn tgk vc kt utube je,bli album yg ori tau..huhu

to pu3nemo:
~a'ah.syada lahir kt manjung. mse form5 br pindah kL..nemo org perak gk ke?

to mystarhill:
~em,tomei kn..?anak kazen syada..br 10 bulan